All Works

  • Side and Rear Extensions for Detached Period House, High Barnet

    A residential project located in a non-conservation area in High Barnet.  A detached period dwelling with dated interior and lack of light required renovation and a contemporary design solution to enhance the quality of life and to respond to growing family demands.  The design incorporated single-storey side and rear extensions to accommodate a new utility room, kitchen and dining area. The north-facing rear side of the property suffered considerably from daylight deficit and dismal look. Our challenge was to bring more light inside the property and to avoid the resemblance of a greenhouse design. The desired results were achieved with the help of a long span architectural ridge roof-light and slim profile corner sliding doors opening a panoramic view into the back garden.

    Kitchen and Dining AreaKitchenOpen Patio Doors

  • Side Extension in Conversation Area in Haringey (N10)

    The property is located within the residential area of the Borough of Haringey, London. A two-bedroom, ground floor flat has benefited from a side extension containing a new kitchen with an elegant glass ceiling. This allowed the old space to be used as an additional bedroom. The existing brick wall has been retained to maintain the character of the building, while the grey metal roof structure contrasted the traditional materials . The lack of external wall area prompted to incorporate a glazed roof to provide natural lighting for the space.

  • A Double Storey and Rear Extension to a Semi-detached House in Borehamwood WD

    Our brief was to create single/double storey side and rear extension. The ground floor was upgraded and remodelled to provide a spacious and contemporary, free flowing living space which opens out to a modern living area.

















  • Residential Refurbishment in Edgware

    The property is located in a residential area in Edgware in London and proposes a part single,part two- storey rear and side extension as well as a loft conversion to increase living space.
    By meeting modern demands for increased open living space, the approach was to maintain ,the residential family-orientated character of this area. Careful measures were taken to ensure sufficient light penetration to optimise the living conditions of the space through the introduction of roof lights in the loft.

     

     

  • Single Storey Rear Extension in Finchley Central (N3)

     

    This is a Victorian semi-detached house located in close proximity to Finchley Central that required some renovation and extension to suit a modern lifestyle of a busy family. The importance of preserving the wealth of period features and merging it with contemporary fittings and style, bringing light and space into a traditional household were paramount. The proposed work included a single storey rear extension of 4.5m with maximum roof height of 4m. The internal space was skilfully tailored and refurbished at ground floor level.

     

    Kitchen Area
    Kitchen
    Utilityroom
    Glass Roof

    LivingRoom

    Bathroom